Kia Xceed je pobednik britanskog israživanja Driver Power 2022.

Kia Xceed je pobednik britanskog israživanja Driver Power 2022.

Kia XCeed je pobednik britanskog israživanja Driver Power 2022. o zadovoljstvu novih vlasnika, dok su se modeli Rio i Sportage visoko plasirali među prvih 6 rangiranih.

Kia nepobediva

KIA XCEED JE POBEDNIK BRITANSKOG ISRAŽIVANJA DRIVER POWER 2022.

Kia XCeed najbolje ocenjen među svim modelima, Rio je ukupno 3., a Sportage 6.

Kia Xceed je pobednik britanskog israživanja Driver Power 2022. - KIA Veljaaut

U studiji 2022 Power Driver koju je izvodila britanska revija Auto Express anketirali su hiljade vlasnika do dve godine starih vozila – ove godine se za titulu borilo čak 75 modela.

Istraživanje o novim automobilima 2022 Driver Power je najbolji vodič u Ujedinjenom kraljevstvu o tome šta vlasnici misle o svojim automobilima koji su tako privlačni na sajtovima proizvođača i u prodajnim salonima trgovaca.

6. mesto: Kia Sportage

Šesto mesto u ovogodišnjem istraživanju je impresivan rezultat poslednje generacije ovog Kijinog izuzetno uspešnog srednje velikog SUV-a. Vlasnici su rekli da im se sviđaju praktičnost, stil i udobnost u prednjem i zadnjem delu Sportage-a. I za decu su se sudeći po odazivima dobro pobrinuli, tehnologija je jednostavna za upotrebu, a troškovi servisiranja su prihvatljivi.

Među najboljom trojicom opet se našao Kia Rio. Iako je ovaj korejski model bio drugi u prošlogodišnjoj studiji još jedan impresivan niz rezultata mu omogućava da i u 2022. ostane na pobedničkom tronu.
Rio ove godine nije pobedio u svojoj kategoriji, ali se istakao na svim područjima. Vlasnici naglašavaju da je infoteinment njegov snažan adut; ugrađena satelitska navigacija deluje dobro, dok je ekran na dodir odgovarajuće osetljiv, a pruža i solidan broj fizičkih tastera. Rio je dobio bodove i zbog dobrog odnosa između cene i kvaliteta, pritom vozači tvrde da je i cenovno pristupačan. Po mišljenju vlasnika posebno je impresivna potrošnja goriva, a dobra je i visina osiguravajuće premije. Većina vlasnika Rija pohvalila je njegovu unutrašnjost za koju su mišljenja da je dobro izrađena. Prednja sedišta su posebno udobna, ali i oni koji sede pozadi imaju dovoljno prostora za noge. Vlasnicima Rija sviđa se kako se auto ponaša na putu i kako su energične kočnice, a i upravljanje je odgovarajuće. Vožnja je dobra, vlasnici kažu da je prtljažni prostor solidan za automobil poprilično kompaktnih proporcija. Takođe su ocenili da ovaj korejski model ima dobar izbor bezbednosnih funkcija koje vrlo inteligentno funkcionišu.

Kia Xceed je pobednik britanskog israživanja Driver Power 2022. - KIA Veljaauto

Rezultati najboljih automobila u istraživanju Driver Power često su blizu, ali ove godine pobednički Kia XCeed ima veliku prednost pred svojim najbližim konkurentima. Srednje veliki krosover ima 2 velika aduta sa kojima je izborio ukupnu pobedu: spoljašnjost plus vožnja i upravljivost. Po mišljenju vlasnika nijedan drugi auto nema kvalitetniju karoseriju, odzivnije upravljanje ili efikasnije kočnice. XCeed je dobio visoku ocenu i za svoj izgled, kvalitet vožnje i upravljivost. Nema područja na kojem se Kijin krosover nije pokazao, ali je još jedan vrhunac i njegova unutrašnjost. Vlasnici su bili prijatno iznenađeni time kako je osmišljena kabina i koliko su udobna prednja sedišta. Pored toga vozači cene i da je preglednost odlična i da je sve izrađeno po visokom standardu kao i od materijala odličnog kvaliteta. Xceed-ov ekran osetljiv na dodir je vrlo vidljiv i odzivan, a Kia je obezbedila dobar balans između fizičkih tastera i upravljanja na ekranu dodirom. Sva tehnologija je jednostavna za upotrebu i povezivanje pametnog telefona s informaciono-zabavnim sistemom nije problematično. 
Opšti kvalitet izrade je kod Xceed-a fantastičan i vlasnici naglašavaju da je to automobil čije je održavanje povoljno. Na kraju dodajmo i da korejski model ima uglađen menjač, puno praktičnih pregrada i više funkcija prilagođenih deci od bilo kog drugog vozila.

Za gledanje originalnog članka, molimo, da kliknite OVDE!

Kia Xceed je pobednik britanskog israživanja Driver Power 2022. - KIA Veljaauto
Top
en_USEnglish
Pozovite nas!